Zrenjaninski Ipok odlazi u stečaj

Bez autora
Feb 20 2011

Fabrici prerađevina Ipok, oko čijeg se spasavanja proteklih dana intenzivno pregovara sa svim državnim strukturama, ali i poveriocima i sindikatima, sledi stečaj. Rešenjem Privrednog suda u ovu fabriku već je uveden prethodni stečajni postupak a da fabriku ubrzo očekuje klasična stečajna procedura iz koje bi mogao da proizađe oporavak. U rešavanje problema nastalih u Ipoku angažovali su se i kod pokrajinske i kod državne vlasti, a na pomolu su rešenja i zato je pokrenut stečaj, kao rezultat svih dosadašnjih aktivnosti i onoga što je dogovoreno sa onima koji mogu problem da reše. Nakon pokretanja stečaja, očekuje se da će najveći poverioci naći interes i učestvovati u našoj nameri da se obavi remont i pokrene proizvodnja.

Zrenjaninski Ipok odlazi u stečajFabrici prerađevina Ipok, oko čijeg se spasavanja proteklih dana intenzivno pregovara sa svim državnim strukturama, ali i poveriocima i sindikatima, sledi stečaj, najavio je juče gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.

On je objasnio da je rešenjem Privrednog suda u ovu fabriku već uveden prethodni stečajni postupak a da fabriku ubrzo očekuje klasična stečajna procedura iz koje bi mogao da proizađe oporavak.

- U rešavanje problema nastalih u Ipoku angažovali smo se i kod pokrajinske i kod državne vlasti, mislim da smo na pomolu rešenja i zato je pokrenut stečaj, kao rezultat svih dosadašnjih aktivnosti i onoga što je dogovoreno sa onima koji mogu problem da reše. Nakon pokretanja stečaja, očekujemo da će najveći poverioci naći interes i učestvovati u našoj nameri da se obavi remont i pokrene proizvodnja - rekao je Mihajlov.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava čini veliki napor da se problemi u Ipoku reše i da, poput Žitoprodukta, proizvodnja bude obnovljena. On je podsetio da će grad pokušati da pomogne i drugim zrenjaninskim fabrikama, koje su se našle u situaciji da gase proizvodnju. Ročište za razmatranje postojanja stečajnog razloga biće održano 9. marta u Privrednom sudu u Zrenjaninu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik